Om oss

Vår historia

LTAB Linköpings Tryckeri AB grundades 1917 och är ett familjeföretag i fjärde generationen. Anton Pettersson (vår nuvarande ägare Thomas Holms pappas morfar) startade tryckeriet tillsammans med två kompanjoner på Hospitalsgränd i Linköping. Från att ha varit det lilla, lokala tryckeriet är vi idag en stor aktör på marknaden. Men vi har kvar vår grundsyn: service och kvalitet på högsta nivå.

Vår grundsyn

Vår affärsidé är att leverera kostnadseffektiva helhetslösningar till små och stora företag i rätt tid, med hög kvalitet och med ett grönt miljötänk i botten. Vi strävar efter att våra kunder ska uppfatta oss som:

Effektiva – Effektiva processer i allt vi gör, från order och utförande till fakturering.
Engagerade – Våra kunder står alltid i centrum. Vi vill alltid göra mer än det förväntade.
Långsiktiga – Vår verksamhet präglas av ordning och reda, både inom ekonomi och produktion.

Vårt ansvar

Vi vill vara ett föredöme genom att behandla våra affärspartners, kunder, leverantörer, personal och miljö med respekt och omtanke. Vi tar ett socialt ansvar genom att stödja olika projekt och hjälporganisationer som vi tror på och som ligger oss varmt om hjärtat.

Kvalitet

Ständiga förbättringar är grunden i allt miljö- och kvalitetsarbete. Vi har fyra ISO-certifikat – allt för en kvalitetssäker och miljöriktig produktion. Vi är ett CGP-certifierat tryckeri, det vill säga certifierat enligt ISO 12647-2, vilket innebär att vi kan erbjuda en jämn och god tryckkvalitet. Vi arbetar ständigt med nya miljö- och kvalitetsmål för att med god marginal uppfylla de krav som kunder och intressenter ställer på oss idag och i framtiden. Våra affärspartners betraktar vårt aktiva miljö- och kvalitetsarbete som meriterande. Läs mer om våra certifieringar.

Miljö

Värnar du om miljön precis som vi? Välkommen att trycka hos oss. Vi är ett Svanencertifierat tryckeri. När du trycker hos oss kan du Svanenmärka din trycksak. Vår el på tryckeriet kommer från vattenkraft. Grundtanken med vårt arbete är att bidra till en hållbar utveckling, hög kvalitet samt en engagerad, välmående och kompetent personal. Vi hushåller med naturens resurser och prövar ständigt vår verksamhet utifrån kretsloppstanken. För närvarande arbetar vi mycket aktivt med att minska vår råvaruförbrukning och vårt avfall. Vi gör vad vi kan för att dra vårt strå till stacken för ett mer välmående samhälle.

Välgörenhet

Vi sponsrar förskolor med utgånget papper och med tentafika för blivande grafiker på Linköpings Universitet. Till jul samlar vi ihop konserver och hygienartiklar som med hjälp av hjälporganisationer går till nödställda.

Cirkulär ekonomi

Vi lagerhåller och återanvänder våra kunders rollupställ så många gånger det går, när rollupställen är helt utslitna går de till metallåtervinning.

Vårt team

Vi är ett sammansvetsat gäng på 9 personer som älskar att serva våra kunder. Hos oss får du alltid personlig kontakt och hjälp av en erfaren projektledare, oavsett om du har en snabb produktion, vill få en prislapp på ett jobb eller bara testa en idé. För oss är kreativa lösningar under stor tidspress vardag. Vår kompetens och personliga engagemang har gjort oss till favorit hos många företag, där trygga leveranser är helt avgörande. Vi har alla kompetenser i huset, från skickliga originalare till noggranna montörer, och har därför kontroll över alla steg och kan säkerställa slutresultatet. Vi har en modern och uppdaterad maskinpark som med god marginal håller de hårt ställda miljökraven som är viktiga för oss.

Jobba hos oss

Känns LTAB som arbetsplatsen för dig? Är det just dig vi egentligen behöver? Maila thomas@ltab.se, slå en signal, fyll i vårt kontaktformulär, eller besök oss på Slöjdgatan 25 i Linköping! Kolla även under Nyheter för att se aktuella jobbannonser.

Våra lokaler

Du är alltid välkommen att besöka oss i våra lokaler på Slöjdgatan 25 i Linköping. Det är alltid värdefullt för oss att träffa våra kunder och vi visar mer än gärna runt dig. Kaffet är alltid varmt!

Vår maskinpark
Prepress

Arbetsstationer
Mac & PC med kalibrerade skärmar

Plåtsättare
Heidelberg Suprasetter
Maxstorlek 755 x 561 mm
Övrigt Heidelberg Prinect & helt kemifri

Plotter
Canon iPF8000S
Maxbredd Maxbredd 1117 mm (44 tum)
Media både ark och rulle
Papperstjocklek 0,07 – 0,8 mm
Övrigt Färgkalibrerad & 2 400 x 1 200 dpi

Canon iPF8400S
Maxbredd Maxbredd 1117 mm (44 tum)
Media både ark och rulle
Papperstjocklek 0,07 – 0,8 mm
Övrigt Färgkalibrerad

Press

Ryobi 758 P 8-färgsverk, Arkoffset
Maxformat 600 x 788 mm
Max tryckyta 540 x 760 mm
Minformat 200 x 279 mm
Papperstjocklek 0,04 – 0,6 mm
Tryckvarianter 1+0, 1+1, 2+0, 2+1 2+2, 3+0, 4+0, 4+4, 8+0 [per tryckgenomgång]

Canon imagePRESS 10 000 VP 4-färgs, Digitaltryck
Maxformat 330 x 482 mm
Papperstjocklek ca 64-300 g/kvm
Tryckvarianter 4+4 [per tryckgenomgång]

Postpress

Skärmaskin
Polar 115
Maxmått 1150 mm

Falsmaskin
Horizon AFC-504 KT
Maxmått A2
Övrigt 6 st fickor & korsveck

STAHL PD 66-1
Maxmått 66 cm
Övrigt 4 st fickor & 2 svärd

Borrmaskin
Iram-16
Maxmått 60 cm

Stansmaskin
Heidelberg Cylinder
Maxmått 56 x 82 cm
Övrigt stansning, bigning & perfning

Broschyrlinje
Horizon SPF-20, FC-20 & VAC-100
Maxmått A3
Övrigt plockning, häftning, falsning & trimning i ett moment

Sadelhäft
Heidelberg ST-300
Maxmått A3+
Övrigt 3-kniv, stående arkiläggare motverkar stoftning